Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mör oxbringa som piffas upp med läckra tillbehör. Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Oxbringa: Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2½ timme. Låt kallna.
  2. Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.
  3. Sockerstekt potatis: Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.
  4. Stekt äpple: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.
  5. Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna.
  6. Servera oxbringan med blomkålscréme, stekt potatis och äppelklyftor. Garnera med vattenkrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.