Mör oxbringa som piffas upp med läckra tillbehör.
Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.
Instruktioner
- Oxbringa:
Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2½ timme. Låt kallna.
- Blomkålscrème:
Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.
- Sockerstekt potatis:
Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.
- Stekt äpple:
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.
- Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna.
- Servera oxbringan med blomkålscréme, stekt potatis och äppelklyftor. Garnera med vattenkrasse.
Publicerat den
5 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar