På våren har vi en "Internationell Matvecka" på förskolan där jag arbetar, då bidrar föräldrar med matrecept från deras hemländer...då fick vi bla. det här receptet från Danmark.
Instruktioner
- Skala potatisen, skär dem i små bitar och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet.
- Låt potatisen stå på värmen utan lock så att ev. vatten förångas. Mosa potatisen och rör ner kokvatten och varm mjölk i moset. Rör ner smör och smaksätt med salt och peppar.
- Skär baconen i små tärningar och löken i skivor. Lägg bacontärningarna i en torr stekpanna.
- Fräs bacontärningarna spröda, ta sedan ut dem och låt droppa av på hushållspapper. Stek löken tills den blir gyllene mjuk.
- Häll eventuellt lite av stekfettet över rätten.
Frästa äppeltärningar kan med fördel blandas med bacontärningar och lökringar.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Danskarna har gjort det igen:-) Jag gjorde mitt favoritmos (inget kokvatten i det) Det här kommer jag defenitivt att laga då och då. Min man tyckte det var kanongott också. Tack för receptet på "Brinnande kärlek"!!
Rätten heter ”Brinnande kärlek”, inget annat!