Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bränd kärlek - Brændende kærlighed

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På våren har vi en "Internationell Matvecka" på förskolan där jag arbetar, då bidrar föräldrar med matrecept från deras hemländer...då fick vi bla. det här receptet från Danmark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, skär dem i små bitar och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Låt potatisen stå på värmen utan lock så att ev. vatten förångas. Mosa potatisen och rör ner kokvatten och varm mjölk i moset. Rör ner smör och smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär baconen i små tärningar och löken i skivor. Lägg bacontärningarna i en torr stekpanna.
  4. Fräs bacontärningarna spröda, ta sedan ut dem och låt droppa av på hushållspapper. Stek löken tills den blir gyllene mjuk.
  5. Häll eventuellt lite av stekfettet över rätten. Frästa äppeltärningar kan med fördel blandas med bacontärningar och lökringar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irrevirre 28 september 2008

    Jättegott! Danskarna har gjort det igen:-) Jag gjorde mitt favoritmos (inget kokvatten i det) Det här kommer jag defenitivt att laga då och då. Min man tyckte det var kanongott också. Tack för receptet på "Brinnande kärlek"!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.