Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vad är väl julen utan goda hemmagjorda brända mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg allt i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet börjar koka och massan börjar bubbla. Rör ofta med en trägaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis då det lägger sig som klumpar runt mandlarna. Rör om hela tiden. Häll sedan mandlarna på en bit smörpapper och skilj dem åt. Låt dem få kallna en stund innan man börjar knappra på dem... =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.