Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar

 
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Smakar likadant som köpta, om inte bättre!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp socker och 0,5 dl vatten under omrörning i en stekpanna (gärna gjutjärn ca 26 cm i diameter), så att hela ytan bubblar. Koka sedan 1 minut till. Lägg i mandeln och låt den koka under omrörning tills det börjar knäppa i den, ca 1 minut. Ta pannan från värmen och rör kraftigt tills det socker som inte fastnat på mandeln smulat sig i botten. Plocka upp mandeln på ett fat. Häll 2 msk vatten och karamellfärg i stekpannan och låt det koka under omrörning tills sockret smält igen (det kommer att finnas några klumpar kvar). Lägg i mandeln igen, ta pannan från värmen och rör kraftigt tills mandlarna lossar från varandra och har en skorpa av rött/blått/grönt socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.