Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar (Leilas)

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

På julmarknad hittar man nästan alltid brända mandlar i gammeldags strut. Det är faktiskt lätt att göra själv hemma. Bara man aktar fingrarna. Det är lätt att bränna sig på hett socker.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden. 2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut. 3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. 4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.