Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar med julkryddor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Första referensen om dessa brända mandlar i Spanien var Monasterio de Benedictinas de Santa María de Dueñas i Alba de Tormes Salamanca, 1835; och det finns flera recept på Internet som du kan lära sig att laga brända mandlar av, men idag ville jag inte laga traditionella brända mandlar eftersom jag ville ha mandlar med en smak av julkryddor. Du kan läsa mer om detta recept och mer på min blogg Soleado.se [ http://soleado.se/branda-mandlar-med-julkryddor/ ] Nu kör vi!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mandlarna, socker, vatten och kryddor i en stekpanna.
  2. Koka alltihop på hög värme tills vattnet och sockermassan börjar bubbla. Titta på fotona!
  3. Det viktigaste steget om du vill ha fulländade brända mandlar, är att du måste röra hela tiden men jätteförsiktigt med sockret så att du inte bränner på dig det.
  4. Sänk värmen och fortsätt att koka tills sockret har utkristalliserats. Men det är viktig att du röra ofta med trägaffel.
  5. Koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig.
  6. Rör om hela tiden tills sockret smält igen (det kommer att finnas små klumpar kvar). Sockret ska sedan smälta igen, men bara så mycket att sockret klumpar sig runt mandlarna. Titta på fotona!
  7. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och vila i cirka 1 minut. Separera de brända mandlarna försiktigt från varandra. Låt svalna helt.
  8. Plocka upp mandeln på ett fat eller fyll upp brända mandlar med julkryddor i pappersstrutar.
  9. ¡Que aproveche!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.