Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad gädda med senaps- och kaprissås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som alternativ till gädda kan man gärna ta gösfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfilén i 8 portionsbitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smöret. Salta och peppra och lägg ner fiskbitarna med skinnsidan ner och stek dem ca 1 minut på varje sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  3. Skal och skiva löken. Lägg ner lök, kapris och senap i stekpannan och rör ner vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Rör samman maizena och vatten till redningen och vispa ner det i stekpannan. Låt koka några minuter till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner purjo och dill och lägg slutligen ner de stekta gädfiléerna i såsen.
  6. Servera med nykokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.