Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad lax i skivor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad och jättegod festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa bort fjällen på fiskskivorna och torka dem väl.
  2. Skala gurkan och skär den i små tärningar. Tärna tomaten ganska fint. Klipp dillen.
  3. Stek laxskivorna vackert guldbruna på båda sidorna i matfettet i en ganska varm stekpanna. Salta och peppra.
  4. Sänk värmen och späd med vatten och vin. Tillsätt smulad buljong. Låt fiskskivorna sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och håll den varm.
  5. Tillsätt creme fraiche, gurka, tomathack och dill. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera laxskivorna med kokt sparris, räkor och dill. Bjud såsen och kokt potatis eller kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.