Jordgubbar och kött? Jovisst
Instruktioner
- Sås: Skala och tärna rotselleri och morot. Ansa och skölj och strimla purjo. Hacka persiljestjölkar. Hetta upp smör i en kastrull eller en plateau. Fräs alltsammans samt lagerblad ca 2 minuter. Tillsätt vatten, vin och kalvfond och låt koka utan lock tills ca 3 dl återstår.
- Jordgubbssalsa: Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och blanda med finhackad scharlottenlök och pepparfrukt, muscovadosocker, salt och vinäger. Låt stå svalt.
- När såsen kokat ner tillräckligt, sila den genom en finmaskig sil och häll tillbaks såen i kastrullen. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Koka upp så att såsen tjocknar.
- Knyt om varje tournedos med steksnöre. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra på båda sidor och stek dem på hög värme ca ½ minut på varje sida. Lägg dem bredvid varandra i såsen och låt den sjuda under lock ca 5 minuter till innertemperaturen är 55 grader
- Servera köttet på varma tallrikar med nykokt färskpotatis och kokt färsk sparris och jordgubbssalsa.
Publicerat den
20 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar