- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Coda alla Vaccinara romana
Denna rätt går också och göra på fläskkarré i skivor med eller utan ben. Köttet blir så mört att man kan äta det med sked, så var försiktiga när ni lägger upp köttet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Skala och grovhacka vitlöken och löken. Skala och skär moroten i mindre tärningar. Ansa och skär stjälksellerin i tärningar.
- Salta och peppra oxsvansen samt mjöla dem lätt. Bryn den runt om i omgångar i en het stekpanna. Lägg över i en stekgryta som tål ugnsvärme. Skär pancetta i tärningar.
- Fräs grönsakerna mjuka i olivolja utan att de tar färg tillsammans med pancetta i samma stekpanna i ca 10 minuter. Lägg ner grönsakerna ovanpå oxsvansen.
- Koka ur stekpannan med vin, tomatpuré, strösocker, fond och vatten och sjud ca 1 minut.
- Oxsvansen ska täckas till en tredjedel av vätska och grönsaker. Krydda med salt och peppar.
- Sätt in i ugnen under lock ca 2½-3 timmar tills köttet släpper från benet.
- Servera med en Risotto alla Milanese och Gremolata
Publicerat den
13 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar