Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad oxsvans på romersk vis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Coda alla Vaccinara romana Denna rätt går också och göra på fläskkarré i skivor med eller utan ben. Köttet blir så mört att man kan äta det med sked, så var försiktiga när ni lägger upp köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Skala och grovhacka vitlöken och löken. Skala och skär moroten i mindre tärningar. Ansa och skär stjälksellerin i tärningar.
  3. Salta och peppra oxsvansen samt mjöla dem lätt. Bryn den runt om i omgångar i en het stekpanna. Lägg över i en stekgryta som tål ugnsvärme. Skär pancetta i tärningar.
  4. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja utan att de tar färg tillsammans med pancetta i samma stekpanna i ca 10 minuter. Lägg ner grönsakerna ovanpå oxsvansen.
  5. Koka ur stekpannan med vin, tomatpuré, strösocker, fond och vatten och sjud ca 1 minut.
  6. Oxsvansen ska täckas till en tredjedel av vätska och grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  7. Sätt in i ugnen under lock ca 2½-3 timmar tills köttet släpper från benet.
  8. Servera med en Risotto alla Milanese och Gremolata

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.