Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad ungnötsentrecote

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig rätt som serveras med kornotto, som är en sorts risotto fast med korngryn. Otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, skär tomaterna i bitar. Bryn köttet i smör på hög värme i en gryta eller i en stor stekpanna med lock 1-2 minuter på varje sida, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  2. Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, låt fräsa ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet, häll på vin, vatten, fond och tomatbitarna, tillsätt salvian. Låt köttet småkoka på svag värme under lock 1-1½ timme. Späd med vatten om det kokar torrt.
  3. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar, lägg i en kastrull och tillsätt 1½ dl vatten. Krydda med 2 krm salt, ½ tsk socker och 1 krm peppar. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
  4. Kornotto: Koka upp vatten med kycklingfond. Skala och finhacka löken, skär kanatrellerna i grova bitar. Fräs kantareller och lök i en kastrull med smör 3-4 minuter.
  5. Häll på korngrynen och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Häll på vin, grädde och 2 dl av buljongen. Låt sjuda på svag värme ca 25 minuter under lock, rör då och då.
  6. Fyll på med mer buljong efter hand. Kornotton ska vara krämig men inte rinnig. Smaka av med salt och peppar. Riv osten och rör ner den och hackad persilja i kornotton.
  7. Ta upp köttet ur pannan och skär det lite snett på mitten. Lägg upp grönsaker och kött i halvdjupa tallrikar. Sekda över skysåsen och garnera med persilja. Servera kornotton till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.