En mustig rätt som serveras med kornotto, som är en sorts risotto fast med korngryn. Otroligt god!
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök, skär tomaterna i bitar.
Bryn köttet i smör på hög värme i en gryta eller i en stor stekpanna med lock 1-2 minuter på varje sida, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, låt fräsa ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet, häll på vin, vatten, fond och tomatbitarna, tillsätt salvian.
Låt köttet småkoka på svag värme under lock 1-1½ timme.
Späd med vatten om det kokar torrt.
- Skala och skär morötter och palsternacka i bitar, lägg i en kastrull och tillsätt 1½ dl vatten. Krydda med 2 krm salt, ½ tsk socker och 1 krm peppar. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
- Kornotto:
Koka upp vatten med kycklingfond. Skala och finhacka löken, skär kanatrellerna i grova bitar. Fräs kantareller och lök i en kastrull med smör 3-4 minuter.
- Häll på korngrynen och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter.
Häll på vin, grädde och 2 dl av buljongen.
Låt sjuda på svag värme ca 25 minuter under lock, rör då och då.
- Fyll på med mer buljong efter hand. Kornotton ska vara krämig men inte rinnig. Smaka av med salt och peppar.
Riv osten och rör ner den och hackad persilja i kornotton.
- Ta upp köttet ur pannan och skär det lite snett på mitten.
Lägg upp grönsaker och kött i halvdjupa tallrikar. Sekda över skysåsen och garnera med persilja.
Servera kornotton till.
Publicerat den
26 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar