Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserade endiver med svamp

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Putsa och dela endiverna i kvartar. Skär bort den nedre delen av rotstocken.Hacka lök och vitlök. Fräs upp dem i lite olja i tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Stek löken mjuk på måttlig värme. Lägg i champinjonskivorna och stek dem 3-4 minuter. Häll på tomatkross, vatten, socker, buljongtärning och oregano. Låt det koka upp och lägg sedan i endiverna. Koka 8-10 minuter under lock på låg värme.Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller couscous samt lite riven eller hyvlad ost.Man kan också gratinera de färdiga endiverna med tomat-svampsås i ugnen med ost över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.