Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brandy Blazer

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär med en vass kniv ut två bitar apelsinskal med så lite vitt som möjligt. Skär bort eventuellt vita rester och rulla ihop skalbitarna till två rör. Lägg en konjakskupa med kupan balanserande i ett glas med ganska raka kanter. Kontrollera att du kan snurra konjakskupan med en hand utan problem.
  2. Häll i konjak, Orange Curacao socker och de två skalbitarna. Värm glaset med en tändare (gärna en med långt munstycke) som du håller in i glasets öppning samtidigt som du snurrar på glaset fot. Obs! det är viktigt att du snurrar glaset hela tiden så att det inte blir för hett och spricker.
  3. Efter en stund uppstår en blå låga, den syns bäst om det är ganska mörkt i rummet. Låt drinken brinna tills sockret är nästan helt smält, släck sedan genom att lägga en servett över glaset och kväva elden. Nu är konjakskupan väldigt het så det bästa är att hälla över drinken i ett annat glas före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.