Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brantevikstofu

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Brantevikssill är en skånsk klassiker. Här är en väldigt god vegetarisk variant med fast tofu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skär tofun i ca 3 cm breda bitar och lägg i en väl rengjord glasburk.
  2. Koka upp socker, ättikssprit och vatten tillsammans med kryddor, lagerblad och 1 tsk salt. Låt svalna. Häll ättiksslagen över tofun och låt stå i kylen över natten.
  3. Tillsätt löken och rör runt. Häll av lagen och lägg upp tofun i en skål vid servering. Servera gärna med ett gott knäckebröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.