Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brasgädda

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna spektakulära gädda bör man helst göra på landet och utomhus. Gäddan tillreds i öppen eld inslagen i vått tidningspapper. Jag lovar att det är riktigt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa gäddan, låt huvudet sitta kvar men ta ut gälarna, behöver inte fjällas. Lägg gäddan på ett smörat och saltat smörpapper salta och peppra i buken. Fyll gäddan med alla örter och grönsaker (ytterligare örter kan läggas i efter tillgång och smak). Klicka på smöret.
  2. Rulla in gäddan väl i smörpapperet och tillslut kanterna så paketet blir ordentligt stängt. Vät tidningspapper och rulla in gäddpaketet och tillslut, ta nytt lager vått tidningspapper och rulla in gäddpaketet i. Varje lager vått tidningspapper kan bestå av två blad dagstidningspapper och det är lämpligt med 5-6 inslagningar.
  3. Skrapa undan de översta vedklabbarna på den öppna elden, lägg tidningspaketet med gäddan direkt på elden och lägg ved ovanpå, lägg gärna på ytterligare ved. Är papperet ordentligt vått kommer inte paketet att brinna upp, bara det yttersta lagret.
  4. Tiden för gäddan att bli färdig varierar men låt den ligga tills paketet börjar se oroväckande sönderbrännt ut eller ca en halv timma. Eftersom gäddan ligger hermetiskt inslagen tillreds den i sina egna safter och aromer och smaken blir gudomlig.
  5. Paketet klipps upp och skinnet avlägsnas lätt med fjäll och allt, fisken är klar att servera.
  6. Kokt potatis, färska primörer, srveras till, är det höst passar svamp till eller varför inte bara skirat eller brynt smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.