Bjud på en Får-i-kålsvariant...här är en "släkting" från Brasilien. Servera med lökstekt ris.
Instruktioner
- Skär köttet i stora tärningar och bacon i små tärningar, lägg baconet i en gjutjärnsgryta, stek till det först och sist lammköttet i fettet från baconet.
- Häll i vin och vatten. Lägg på locket och låt allt koka upp.
- Låt allt koka sakta i 2 timmar under lock. Dela vitkålen i stora bitar. När ca 45 min återstår lägg i den delade vitkålen i grytan. Blanda väl. Koktid ca 2 timmar eller tills köttet är mört och lossnar från benet. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Lägg upp kött och kål på ett severingsfat.
- Lökstekt ris:
Finhacka löken och stek den gyllenbrun i 1 msk olja. Tillsätt resten av oljan och häll i riset. Rör om i riset så att det blir blankt i oljan i ca 3-4 minuter. Häll i vattnet och koka upp. Sänk värmen och låt riset koka i ca 20 minuter under lock tills riset känns torrt.
- Servera med skyn och det lökstekta riset.
Publicerat den
18 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar