Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brasiliansk Får-i-kål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en Får-i-kålsvariant...här är en "släkting" från Brasilien. Servera med lökstekt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar och bacon i små tärningar, lägg baconet i en gjutjärnsgryta, stek till det först och sist lammköttet i fettet från baconet.
  2. Häll i vin och vatten. Lägg på locket och låt allt koka upp.
  3. Låt allt koka sakta i 2 timmar under lock. Dela vitkålen i stora bitar. När ca 45 min återstår lägg i den delade vitkålen i grytan. Blanda väl. Koktid ca 2 timmar eller tills köttet är mört och lossnar från benet. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Lägg upp kött och kål på ett severingsfat.
  4. Lökstekt ris: Finhacka löken och stek den gyllenbrun i 1 msk olja. Tillsätt resten av oljan och häll i riset. Rör om i riset så att det blir blankt i oljan i ca 3-4 minuter. Häll i vattnet och koka upp. Sänk värmen och låt riset koka i ca 20 minuter under lock tills riset känns torrt.
  5. Servera med skyn och det lökstekta riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.