Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brasiliansk Feijoada

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Feijoada med kryddkorv och sidfläsk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt över natten.
  2. Koka bönorna i en stor kastrull (10liter) med lagerblad, bulijong, salt och svartpeppar i ca 2-2,5 timme. Har du tryckkokare kokas bönorna i 30-40 min Fräs upp i en stor stekpanna: Skivad korv och sidfläsk, lök och vitlök. Häll i bönorna . Samtidigt med korven och sidfläsket häll i krossade tomater. Låt koka i minst 5 min - helst 10.
  3. Serveras med ris på Brasilianskt vis, Farofa och Vinagrette.
  4. Det är många potioner..det räcker antagligen till mer. Meningen är att man gör ett storkok som räcker länge eftersom det tar tid att laga till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.