- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Med kaffe!!
En typiskt brasiliansk köttgryta, som bara blir bättre om man gör den dagen innan.
Instruktioner
- Så här gör man:
Värm oljan i en gryta och bryn hastigt de tärnade köttbitarna. Ta upp köttbitarna ur pannan med hålslev och lägg åt sidan. Lägg i lök, vitlök och paprika och stek sakta i 10 minuter i samma olja.
- Strö över mjölet och fräs i 2-3 minuter under ständig omröring. Häll i vinet och kaffet, lite i taget. Låt grytan sjuda under omröring. Tillsätt oregano, salt och peppar och lägg i köttet igen.
- Lägg på locket och låt grytan puttra i 1 1/2 - 2 timmar eller tills köttet känns mört.
- Ris är gott till liksom en grönsallad.
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar