Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brasiliansk köttgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Med kaffe!! En typiskt brasiliansk köttgryta, som bara blir bättre om man gör den dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Så här gör man: Värm oljan i en gryta och bryn hastigt de tärnade köttbitarna. Ta upp köttbitarna ur pannan med hålslev och lägg åt sidan. Lägg i lök, vitlök och paprika och stek sakta i 10 minuter i samma olja.
  2. Strö över mjölet och fräs i 2-3 minuter under ständig omröring. Häll i vinet och kaffet, lite i taget. Låt grytan sjuda under omröring. Tillsätt oregano, salt och peppar och lägg i köttet igen.
  3. Lägg på locket och låt grytan puttra i 1 1/2 - 2 timmar eller tills köttet känns mört.
  4. Ris är gott till liksom en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.