Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bråttompaj med tacokänsla

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör i ordning pajdegen på morgonen så är det bara att förgrädda den i ugnen när du kommer hem från jobbet medan du gör fyllningen. När sedan hela pajen står i ugnen får du en stund över för barnens läxor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa, tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form, undvik att använda porslinsformar då degen lätt blir "svampig" i botten då. Ställ in formen i kylskåpet minst 30 minuter, men kan som sagt stå längre.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
  4. Hacka löken fint och stek den tillsammans med blandfärsen. Häll i tacokryddan och rör om. Lägg i de krossade tomaterna och låt röran småputtra medan pajskalet blir färdigt.
  5. Riv osten. Lägg i röran i skalet med osten över. In i ugnen igen i ca 20 minuter. När ca 5 minuter återstår sätt ev. i tortillachips jämt fördelat i pajen.
  6. Servera med en enkel sallad eller lite uppskuren tomat/gurka. Ställ en skål med resterande chips på bordet för den som vill ha fler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.