Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bratwurstgratäng

 
Bratwurstgratäng Bratwurstgratäng
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mycket smakfull gratäng. Förstår inte varför jag inte kommit på denna idé tidigare. Alla smaker ingick ett krämigt gruppäktenskap. Serverades idag med ett vitlöksbröd och en kall öl. Det blev Fredagsmys på riktigt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i stavar, skär bratwursten i slantar. Finhacka gul lök och skär haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten och smörj en ugnsform ca 20x30 centimeter. Lägg hälften av potatisen i formen och salta och peppra. Sprid först ut bratwursten sen ost, gul lök och haricots verts, salta och peppra. Lägg på resten av potatisen och tryck till ytan, salta och peppra. Blanda grädde, senap och pressad vitlök och häll över potatisformen. Sprid ströbröd över hela formen och sätt in på nedersta falsen i ugnen. Låt stå ca 1 timme till ytan har fin brun färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.