Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bread'n'butter-pudding

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bor just nu i Belgien i en familj från England och jobbar som au pair. För mig är nog Bread'n'butter-pudding den ultimata engelska desserten. Här är ett recept som jag har försvenskat något. Ta med kalla skivor av kakan till picknicken, eller värm den och ät med vaniljglass hemma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela brödskivorna på snedden, så att du får 12 st trianglar. Bred sylt på ena sidan. Lägg hälften av brödskivorna och hälften av pepparkakorna överlappande i en ugnssäker form.
  2. Blanda russin, aprikoser och råsocker. Strö hälften över brödet i formen. Lägg på resten av brödet och pepparkakorna och strö över återstoden av russinströsslet.
  3. Vispa ägg och mjölk och häll i formen över brödet. Låt kakan stå i 30 min. Sätt sen ugnen på 140 grader, 160 grader om du inte har varmluftsugn. Grädda ett snäpp under mitten av ugnen i 45-60 min. Det kan vara bra att lägga ett bakplåtspapper över kakan när den stått inne i ca 20 min för att förhindra att den blir bränd på toppen.

Kommentarer (1)

  • Sork 12 maj 2010

    Jättegod och lite annorlunda med pepparkakor. Ska spara receptet och bjuda på denna till mina adventsbjudningar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.