Ett gott festpaket med italienska smaker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Sås:
Skär av det nedersta på sparrisen.
Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Ta upp den och spara kokvattnet.
- Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten.
Häll i grädden och hälften av getosten.
- Mixa och smaksätt med salt och peppar.
Häll såsen i en ugnssäker form.
- Putsa köttet fritt från hinnor.
Skär det i bitar.
Krydda med salt och peppar.
- Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna.
Ta upp det.
Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
- Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
- Koka sparrisen, som är kvar i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
- Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
- Servera med sparris och potatis.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar