Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bretagniska bovetepannkakor – Galettes de sarrasin

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Utmärkt lunchrätt, bäst serverad med riktigt torr cider. Fyllningen kan vara stekt ägg, skinka eller ost. Med rökt lax blir det à la norvégienne. Jag gillar matjessill och crème fraiche eller ägg och ansjovis – à la suèdoise.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till en slät smet, som helst skall svälla någon timma. Det har jag sällan tid med. Ursprungsreceptet innehöll inte ägg, men smeten fastnade då i pannan för mig. Min bretagniska vän smorde laggen med en blandning av ister och äggula och föste blixtsnabbt runt smeten med en liten skrapa. Det klarar inte jag. I stället smälter jag lite smör eller ister, mäter upp en deciliter smet, häller på och vickar på laggen tills den är helt täckt. Rätt värme är viktigt, smeten skall täcka laggen, men inte stelna så fort att pannkakan blir tjock. Man måste röra i smeten mellan varje pannkaka och ofta tillsätta lite mer vatten mot slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.