Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bretzelkringlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bretzels är vanliga i Tyskland och Österrike. Dina bretzelkringlor kommer garanterat att försvinna direkt från bakplåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rulla ut degen på lätt mjölad bakbänk. Kavla den till en rektangel. Skär degen i 12 st remsor som är 2½ cm breda. Vik ihop remsorna på mitten, forma dem till en kringla. Vrid ändarna om varandra och tryck fast dem. Lägg dem med skarven nedåt på bakplåten. Täck med plastfolie och låt jäsa på varm plats i 15-30 minuter.
  3. Pensla kringlorna med uppvispad äggvita. Strö några korn av det grova saltet ovanpå varje kringla.
  4. Grädda kringlorna högt upp i ugnen, ca 15 minuter eller tills de är läckert gyllenbruna.

Kommentarer (1)

  • lindahogsta 11 maj 2010

    Bretzel har ingenting med pizzadeg att göra. visserligen kan du få en bakelse som liknar originalet men smaken har ingenting gemensamt med Brezel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.