Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Briam - Grekisk grönsaksgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Åt detta i Grekland och blev jätte förtjust. Jag själv la till 3 vitlöksklyftor och lite mer tomatpuré, men det smakar man sig ju fram till. Nedan följer grundreceptet. Gotta att servera till är en sallad på färska tomater och en skål oliver och ett gott bröd med feta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och potatis i olivolja 3-4 min.
  2. Tillsätt squash och bönor. Lägg i morötter, paprikor, tomater, tomatpuré, örtbuljong och kryddor. Tillsätt vatten så det knappt täcker grönsakerna.
  3. Koka under lock ca 40 mn, tills det tjocknar och är genomkokt.
  4. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.