Snacks till drinken. Körsbärstomater, brieost och oliver på smördegsplatta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Vik upp en kant runt om den kavlade smördegen. Tryck till kanten med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel.
- Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan och halvera oliverna. Blanda samman tomater, oliver och basilika.
- Pensla bottnen med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt ca 15 minuter eller tills den har fått fin gyllenbrun färg.
- Ta ut. Fördela tomatblandningen över bottenplattan. Lägg på brieskivor och ställ in i ugnen igen.
- Grädda tills osten smält något.
Garnera med färsk basilika och servera. Om du vill kan du i förväg skära snibbar.
- Räcker till 8-10 pers som snacks.
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod och fräsch förrätt! Vi har gjort den här rätten flera gånger både som förrätt och som tapas! Varenda liten sula slinker ner! :o)
Ursäkta "förolämpningen" jag menar ju förståss smula och inte sula ;o)
Detta recept ska provas ikväll - återkommer med gästernas betyg =)