Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Briepaj med rökt skinka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här pajen är hämtad ur filmen Waitress.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en pajdeg, klä en normalstor pajform och förgrädda ca 10 min.
  2. Smält smöret med olivoljan i en stekpanna. Rör ned löken, tillsätt lite salt och stek på låg värme i 30 min eller till dess att löken är mjuk, gyllene och karamelliserad. Du kan behöva tillsätta lite mer smör under tiden. Rör om då och då. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och grädde i en stor skål, pressa i vitlök och låt stå en stund.
  4. Fördela den stekta löken i det bakade pajskalet. Strö över skinkan och örterna, häll i äggblandningen och sprid ut brieosten överst.
  5. Grädda i 175 grader i ca 45 min eller tills färgen är fin och fyllningen stannat. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
  6. Servera varm eller ljummen till en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johanna79 6 augusti 2008

    Tycker inte receptet var så bra. Dubblade pajdegen och dubblade brieosten, då blev det bättre!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.