- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Brietårtan smälter i ugnen och blir till en ljuvlig dip som är god till så väl chips och kex som till grönsaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Placera osten på en rejäl bit grill- och stekfolie.
- Skär av "locket" på den.
- Hacka vitlökar och tomater grovt och fördela hacket jämnt över osten.
- Ringla över lite örtlag.
- Paketera in osten i folien.
- Placera paketet i mitten av ugnen och låt tårtan bakas tills den har en krämig konsistens. Det kan ta allt från 45 minuter till en timme och en kvart. Tidsåtgången beror på både vilken ost och vilken ugn man har.
- Servera brietårtan som en varm dip till salta chips eller kex. Grönsaker fungerar också bra.
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar