Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brietårta med vitlök och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Brietårtan smälter i ugnen och blir till en ljuvlig dip som är god till så väl chips och kex som till grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Placera osten på en rejäl bit grill- och stekfolie.
  3. Skär av "locket" på den.
  4. Hacka vitlökar och tomater grovt och fördela hacket jämnt över osten.
  5. Ringla över lite örtlag.
  6. Paketera in osten i folien.
  7. Placera paketet i mitten av ugnen och låt tårtan bakas tills den har en krämig konsistens. Det kan ta allt från 45 minuter till en timme och en kvart. Tidsåtgången beror på både vilken ost och vilken ugn man har.
  8. Servera brietårtan som en varm dip till salta chips eller kex. Grönsaker fungerar också bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.