Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brigadeirotårta med jordgubbar

 
Skriv ut

En mycket god men mäktig tårta! kan varieras med andra syrliga bär eller frukter och mängden brigadeiro kan även minskas om man vill ha den lite mindre mäktig...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tårtbottnen om du inte köpt en färdig. Vispa äggen och sockret pösigt och rör sedan ned torrvarorna och det kokande vattnet försiktigt (kakaon efter smak och hur mörk man vill ha den). Grädda i en smord bröad form med löstagbar kant på 175 grader i mitten av ugnen. Då tårtbottnen är klar och svalnat så ska den skäras i tre lager.
  2. Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Personligen brukar jag skära de största i 4 och de mindre i färre, men allt är en smaksak! Eventuellt kan man spara några jordgubbar till garnering. Det fungerar även med andra goda syrliga bär eller frukter!
  3. Sedan är det dags att göra brigadeiro till de två lagren. Jag brukar göra till ett lager i taget eftersom brigadeiron kan ha en förmåga att tjockna snabbt vilket innebär att den blir svår att breda ut på det andra lagret.
  4. Tag därför hälften av den kondenserade mjölken, 1,5 msk smör/margarin (behöver ej smältas) och kakao efter smak. Blanda ihop allt i en tjockbottnad kastrull och koka tills dess att den tjocknat. Den ska "lossna lite från kanten". Kom ihåg att konstant röra om eftersom smeten lätt bränner fast! När brigadeiron är klar, bred den direkt på det understa lagret och strö på ett lager av de färdigskurna jordgubbarna.
  5. Nästa lager görs sedan på samma sätt, men jag brukar föredra att göra denna brigadeiro utan kakao och då få två olika färger på lagren. Tillsätter då lite vaniljsocker (ca 2 tsk), men detta är inte nödvändigt.
  6. När båda lagren är klara är det bara att vispa grädden hårt och sedan täcka hela tårtan. Eventuell garnering av olika slag uppskattas alltid! Min tårta dekorerade jag med chokladlöv.
  7. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.