Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche

 
Skriv ut

Brioche är traditionellt ett franskt frukostbröd. Använd fantasin och ta den fyllning som passar bäst. Här kommer grundreceptet och olika fyllningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare. Blanda ner smöret lite i taget i degen.
  2. Lägg degen i en bunke och plasta. Låt helst stå över natten eller minst 6 timmar. Degen måste hela tiden vara kylskåpskall, den får inte stå framme.
  3. Briochedegen kan formas som man vill och till exempel fyllas med olika fyllningar. Ugnsvärmen ska vara 220 grader men tiden varierar beroende på hur man formar brödet.
  4. I receptlistan finns förslag till olika fyllningar, välj och vraka efter humör!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.