Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche med saffran

 
Skriv ut

Underbara med fikonmarmelad till en lyxig frukost eller med vällagrad ost till glögg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg 1: Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken (räcker med rumsvarm). Stöt saffran i en mortel med lite socker och rör ner det. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Deg 2: Rör smöret mjukt med socker och salt. Arbeta ner det tillsammans med äggen i deg 1. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt i minst fem minuter tills degen är smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Ta upp på lätt mjölat bakbord och ta undan 1/6. Dela resten av degen i 2 delar och rulla till längder. Dela varje längd i 12 bitar och forma till släta bullar. Ställ ut smorda formar eller dubbla pappersformar på plåtar. Lägg i bullarna.
  4. Rulla den sparade degen till en smal längd och dela i 24 småbitar. Rulla till små kulor. Gör en fördjupning i varje bulle och tryck fast kulorna.
  5. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.
  6. Pensla bullarna försiktigt med uppvispat ägg. Grädda i ugnen 5-7 minuter.
  7. Låt briocherna svalna under bakduk på galler.
  8. Tips! Uteslut saffran om du inte gillar det. Önskar du mera sött - öka sockermängden till 3 msk. Gör ostbriocher genom att stoppa ner en oststav (ca 2 g) i varje bulle innan du trycker fast den lilla kulan på toppen.
  9. Baket ger : 24 medelstora el. ca 40 minibriocher.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.