Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche på västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till denna rätt serveras pommes duchesse smaksatt med väster- bottensost. Formen påminner om en brioche, därav namnet. Den går utmärkt att göra i förväg för att sedan värmas strax före servering. Tag då ur dem ur formarna och värm i ugn 200° ca 20 min.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blåmusselsås: Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten.Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på dem. 2. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull ca 3 min. Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på lock och koka ca 5 min tills musslorna har öppnat sig. 3. Lyft upp musslorna. Tillsätt grädde, vatten och kycklingfond i musselspadet och låt koka ca 10 min utan lock. Sila såsen och koka tills 4 dl återstår. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. 4. Västerbottensbrioche: Sätt ugnen på 225°. Tvätta och sjud potatisen med skalet på tills den är mjuk. Häll av vattnet, skala och pressa potatisarna i en bunke. Rör ner äggulor, smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i smorda lämpliga portionsformar och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. 5. Örtolja: Mixa persilja, olja och salt till en slät sås. - Hit går bra att förbereda - 6. Fisk: Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och stek rödingfiléerna i het panna, med skinnsidan först, 1-2 min på varje sida. 7. Stek fänkål och spenat i smör ca 2 min. Stjälp ur briocherna ur formarna och värm dem om de är tillagade i förväg. Servera fisken med blåmusselsås, potatisbrioche, fänkål och spenat. Garnera med örtolja och musslor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.