Årets lussebullar är mjuka, saftiga och godare än någonsin!
Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.
Instruktioner
- Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak/hett vatten med saffran och låt stå 5 minuter. Smula ner jästen i en köksassistentbunke. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp.
- Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren igång och lägg lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 minuter. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
- Häll upp degen på mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar. Låt jäsa ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i socker. Ät och njut!
Publicerat den
30 november 2016
Skriv kommentar