Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche-saffransbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Årets lussebullar är mjuka, saftiga och godare än någonsin! Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak/hett vatten med saffran och låt stå 5 minuter. Smula ner jästen i en köksassistentbunke. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren igång och lägg lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 minuter. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
  3. Häll upp degen på mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar. Låt jäsa ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i socker. Ät och njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.