Brioche är en sorts lyxigt, fransk vetebröd. Här är dessa lyxigheter med jordgubbar och lemoncurd.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke, häll på den kalla mjölken och lös upp jästen.
Rör ner äggen, de torra ingredienserna och det mjuka smöret i klickar.
- Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt, gärna 5-10 minuter i hushållsassistent eller för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 50 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla degen till 15-20 bullar. Kavla ut dem och lägg dem med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
- Pensla briocherna med lite uppvispat ägg och klicka på lemon curd . Strö över skivade jordgubbar och grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
Publicerat den
7 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar