Instruktioner
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Kläd ugnens stora panna med lätt inoljat bakplåtspapper.
3. Rör smör och socker pösigt.
4. Tillsätt gulorna under vispning.
5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken.
6. Bred ut smeten i en långpanna med gummiskrapa----den blir florstunn.
7. Vispa vitorna till hårt skum, vispa ner sockret.
8. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten----den skall räcka!
9. Strö de hackade nötterna över.
10. Grädda ljus beige i 20 min.
11. Låt kallna. Dela mitt itu.
12. Bred vispad grädde på ena delen och lägg den andra över.
Den här tårtan är bara för smarrig! Hade vispad grädde och osockrade tinade hallon emellan. Mmmmmmmmmm......
Jag hade tänkt skriva in detta recept, men såg alltså att det redan fanns! Så istället skriver jag in ett litet tips: jag brukar byta ut hackade nötter och ta flagad mandel istället. Dessutom kan man lägga ett lager fruktcocktail innan man lägger på grädden - jättesmarrigt!
Min farmor gör ofta denna tårta med vispad grädde och banan i mitten. Jättegott!