Kanel ger bakverk en mycket god och fin smak. Denna goda kaka har en garnering som består av både socker och kanel. Du kommer inte att bli besviken!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggvispet tillsammans med matfettsblandningen.
- Smöra och bröa en slät, rund form, ca 1½ liter. Häll hälften av smeten i formen.
- Gör garneringen. Blanda socker och kanel. Strö hälften av blandningen i formen.
- Häll ner resten av kaksmeten och strö sedan över resten av sockerblandningen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen en stund. Stjälp upp den på ett galler. Vänd kakan så att kanelskiktet kommer överst. Låt den kallna.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätegod kaka. Kan dock minska på kanelsockert på toppen, det blir lite för sött tycker jag!
provar att ladda upp bilden igen, fungerade inte förra gången!