Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Britt-Maries kanelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kanel ger bakverk en mycket god och fin smak. Denna goda kaka har en garnering som består av både socker och kanel. Du kommer inte att bli besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggvispet tillsammans med matfettsblandningen.
  3. Smöra och bröa en slät, rund form, ca 1½ liter. Häll hälften av smeten i formen.
  4. Gör garneringen. Blanda socker och kanel. Strö hälften av blandningen i formen.
  5. Häll ner resten av kaksmeten och strö sedan över resten av sockerblandningen.
  6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen en stund. Stjälp upp den på ett galler. Vänd kakan så att kanelskiktet kommer överst. Låt den kallna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Heisjo 13 mars 2008

    Jätegod kaka. Kan dock minska på kanelsockert på toppen, det blir lite för sött tycker jag!

  • Heisjo 13 mars 2008

    provar att ladda upp bilden igen, fungerade inte förra gången!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.