Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brittas mumsiga chokladtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En riktigt god chokladtårta för alla som älskar choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Rör sedan ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. (Kladdkaksform). Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 15-20 min. Låt kakan ska vara lös i mitten. Ta försiktigt bort kanten på formen, bottenplattan ska vara kvar. Låt kakan kallna under press, använd t ex en skärbräda med en tung skål på, för att kakan ska bli plan och fin. Koka upp grädde och smöret. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt Apricot Brandy. Rör tills tryffeln blir krämig. Häll över tryffeln när kakan svalnat ställ sedan in den i kylen. Garnera med silverkulor när den svalnat lite så att dom inte sjunker igenom tryffeln. Låt tårtan stå i kylen tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.