Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brittis pepparkakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Pepparkakor som smälter! Perfekta att ta fram ur frysen och skära upp en plåt om man får gäster, nybakta pepparkakor på ett kick. (desssutom får man den goda doften av nybakat på köpet)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop socker, sirap och vatten. Lyft kastrullen från plattan och blanda i kryddorna och bikarbonat. Rör i smöret (går även med margarin) tills det har smält. Blanda i 1 kg vetemjöl. Låt stå i kastrullen över natten.
  2. Dela i fyra delar som rullas till längder. Rulla in i gladpack och frys in.
  3. Ta fram en rulle ur frysen skär mycket tunna skivor ( så många du vill ha, 3 till kaffet eller flera plåtar) och grädda i 175C.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.