Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli med ädelostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönt är skönt! Grön, fräsch och lättgjord är den här blandningen av broccoli och ädelostsås. Rätten passar utmärkt som pastasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, ca 5-6 minuter. Låt den sedan rinna av.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
  3. Rör ner mjölet. Ta kastrullen från värmen och blanda i smältost, ädelost och avrunnen pimiento.
  4. Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder. Koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.
  5. Lägg broccolin i en smord ugnssäker form och häll ostsåsen över. Strö till sist över den rivna osten.
  6. Gratinera i 200 grader ca 10 minuter tills rätten fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.