Grönt är skönt! Grön, fräsch och lättgjord är den här blandningen av broccoli och ädelostsås. Rätten passar utmärkt som pastasås.
Instruktioner
- Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, ca 5-6 minuter. Låt den sedan rinna av.
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
- Rör ner mjölet. Ta kastrullen från värmen och blanda i smältost, ädelost och avrunnen pimiento.
- Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder. Koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.
- Lägg broccolin i en smord ugnssäker form och häll ostsåsen över. Strö till sist över den rivna osten.
- Gratinera i 200 grader ca 10 minuter tills rätten fått en gyllenbrun färg.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar