Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och fetaostpaj

 
Broccoli- och fetaostpaj
Skriv ut

Broccoli- och fetaostpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda samman smör (med fördel skuret i mindre bitar), mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg.
  2. Koka de frysta broccolibuketterna enligt anvisningar på förpackningen. Skiva rödlöken i ringar och tärna fetaosten. Fyll pajskalet.
  3. Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen, toppa med ost och låt gå i ugnen tills osten fått färg, ca 40-50 minuter, på 225 grader.
  4. OBS! Det brukar vara nödvändigt att sedan lägga en bit folie över pajen och låta den fortsätta gräddas i ugnen till äggstanningen stelnat och inte känns vattnig, känn efter med en kniv. Efter du tagit ut den ur ugnen, låt pajen vila i ca. 20 minuter innan servering. Är även jättegod att äta ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.