Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och gorgonzolapaj

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Tycker man om gorgonzola, så tycker man om denna paj. Jag använder färdiga smördegsplattor för att jag tycker det är svårt att få till en lika smidig pajdeg själv. Och så går det snabbare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegplattorna. Knåda ihop till en boll och kavla ut till en rundel som täcker pajformen, ca 25 cm i diameter. Smörj pajformen med smör.
  2. Förgrädda pajskalet i 225º ca 10 minuter (täck gärna kanterna med aliminiumfolie så de inte blir brända senare).
  3. Hacka broccolin grovt och koka den i lättsaltat vatten 3-4 minuter.
  4. Blanda samman ägg och mjölk och krydda med lite salt och peppar (tänk på att gorgonzolan är ganska salt). Fördela broccoli och smulad gorgonzola i det förgräddade pajskalet, häll över äggstanningen och grädda i 225º ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.