Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli och morotssoppa

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Välsmakande nyttig soppa. Kryddad med koriander. En växt som omnämns som läkeväxt för 3500 år sedan i Egypten och som vi kanske inte är så bekanta med här uppe i Norden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en 3 liters kastrull. Koka upp vattnet.( Spara tid med att koka det snabbt i en el .vattenkokare och häll det sedan över i kastrullen)
  2. Skala morötterna. Klyv dem. Dela broccolin mitt itu och likaså stammen, som ger bra med fibrer. Koka grönsakerna under lock i 10-15 min. Ta ev upp broccolibuketterna tidigare.
  3. Ta upp grönsakerna och passera dem med en mixer.
  4. Tillsätt buljongtärningarna och gör en vetemjölsavredning och låt koka i 3 minuter. De mixade grönsakerna sätts tillbaka i spadet och får koka 2-3 min.
  5. Häll i matlagningsgrädden. Koka upp. Krydda med en halv tesked koriander och ev. litet salt.
  6. Servera ett gott grovt bröd eller knäckebröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.