Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli och potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i potatis och lök. Sautera under oavbruten omrörning i 5 minuter.
  2. Spara några broccolibuketter till garnering och blanda resten i kastrullen med ost och grönsaksbuljong.
  3. Låt koka upp, sänk värmen. Lägg på ett lock och sjud sakta i ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk.
  4. Häll över soppan i omgångar till en mixer eller matberedare och kör till en slät puré. Man kan också pressa grönsakerna genom sill med baksidan av en träsked.
  5. Häll över purén i en ren kastrull och rör i vispgrädde och en nypa paprikapulver. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Förväll de sparade broccolibuketterna i lite kokande vatten i ca 2 minuter och lyft sedan upp dem ur kastrullen med en hålslev.
  7. Häll upp soppan i individuella soppskålar, garnera med broccolibuketter och strö lite paprikapulver över. Servera soppan omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.