Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli och tonfiskpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mycket god paj, med ingredienser som man oftast har hemma, så när andan faller på är det bara att börja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175-200 grader
  2. Finfördela smöret och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Smörj en rund pajform ca 24 cm i diameter. Tryck ut pajdegen ända upp på kanterna, nagga bottnen med en gaffel.
  3. Lägg formen i kylen 20 minuter. Sätt en aluminiumremsa runtom pajkanten och grädda skalet ca 15 minuter. Ta bort aluminiumremsan.
  4. Fyllning: Dela broccolin i mindre bitar, låt tonfisken rinna av ordentligt, riv osten grovt. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddor med en handvisp. Fyll det förgräddade pajskalet med broccoli, tonfisk sen osten. Häll sist över den hopvispade äggstanningen.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-40 minuter eller tills den har fin färg och har stelnat

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MajaZoya 30 mars 2009

    Helt OK paj men blev ingen riktig favorit i vår familj så den får en medioker 3:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.