Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli stekta i olivolja och vitlök.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter. Lägg broccolibuketterna i kokande lättsaltat vatten och koka dem i ca 2 minuter. Var noga med att inte koka broccolin för länge, då behåller den sin spänst.
  2. Häll av kokvattnet och spola av med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
  3. Värm upp olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, salt och peppar och stek den i 2-3 minuter.
  4. Servera till kött eller fisk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 16 mars 2009

    Jättegott, men jag tycker inte att broccolin behöver kokas först i allafall om man som jag gillar lite tuggmotstånd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.