Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolibiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här frasiga biffarna är härligt mättande och fulla av supernyttig broccoli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och morötterna och låt koka mjuka i rikligt med vatten. När de är nästan helt klara slänger du ner broccolin som är delad i buketter och koka i 5 minuter till.
  2. Häll av vattnet och mixa allt grovt i en matberedare. Det går även att hacka med en kniv eller mosa med en gaffel. Häll ner allt i en bunke.
  3. Hacka paprika, lök och vitlöksklyftor fint och vänd ner i bunken tillsammans med sojamjöl, oregano, chilipulver, salt och svartpeppar.
  4. Mosa ihop allt till en hyfsad smidig smet och forma sedan små biffar. Vänd biffarna i panko eller ströbröd. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna.
  5. Blanda ihop matyoghurt och lite röd pesto.
  6. Servera biffarna med yoghurten, sallad och eventuellt kokt quinoa eller bulgur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.