Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolifylld färslimpa med sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova den här jättegoda köttfärslimpan fylld med broccoli, örtagårdsost och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt kalvfond, ägg, lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet. Lägg färsen på ett vått smörpapper och platta ut den till en rektangulär platta, ca 1 1/2 cm tjock. Se till att längden stämmer med formen.
  3. Låt broccolin rinna av och krama ur vätska, om broccolin har varit fryst. Hacka broccolin och blanda med ost och hackad basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg fyllningen i mitten på plattan, men inte ända ut i kortändan. Rulla ihop till en limpa med hjälp av papperet. Förslut ändarna med färs. Rulla över färsen i en smord ugnssäker form. Pensla köttfärslimpan med smör. Stek köttfärslimpan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
  4. Sås: Blanda mjölk, grädde, vetemjöl, kalvfond, sherry och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tips! Använd hela stjälken om du köper färsk broccoli. Skala stjälken med potatisskalare och skär den sen i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • westerlind 9 juni 2010

    Toppengod variant på köttfärslimpa. Fyllningen gör den mindre kompakt och smakerna passar bra ihop.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.