Jättegod gratäng som även passar LCHF. Byt ut baconet mot skinka eller stark korv för variation.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela broccolin i små buketter. Dela stocken i små tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten, tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och lägg dem i en smord form.
- Stek baconet ganska knaprigt.
- Vispa äggen med grädden. Krama ur vattnet ur keson. Blanda keson med äggblandningen. Salta och peppra.
- Strö baconet över broccolin. Smeta ut kesoblandningen över broccolin/bacon. Strö över den skivade mozzarellan.
- Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 35-40 min eller tills den fått fin färg.
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod broccoligratäng! Kommer att göra den flera gånger. Du får poäng 5+.