Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolijärpar med cidersås, stekt äpple och kål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla höstens ljuvliga smaker i en rätt. Robust och varierad, perfekt som bjudmiddag med vänner och familj. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Broccolijärpar: Skala potatisarna och morötterna. Dela i mindre bitar och koka mjuka i rikligt med vatten. När de nästan är klara slänger du ner broccolin och koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet. Hacka den gula löken och släng ner i en matberedare tillsammans med potatisar, morötter och broccoli. Mixa grovt och skrapa ner allt i en skål. Blanda ner sojamjöl, oregano, basilika, salt och peppar. Forma till avlånga järpar och rulla i ströbrödet. Stek gyllenbruna i lite rapsolja.
  2. Stekt äpple och kål: Strimla kålen och skär äpplet i tunna klyftor. Stek allt gyllenbrunt i lite olja eller smör. Blanda ner valnötter, vinäger, sirap, salt och peppar.
  3. Sockerstekt potatis: Stek den kokta potatisen i lite olja eller smör. När de har fått fint med färg strör du över sockret. Låt steka i någon minut. Krydda med finhackad persilja, salt och peppar.
  4. Cidersås: Hacka schalottenlökarna fint. Fräs i lite olja tills de mjuknar. Häll på cider, buljongtärning och grädde. Låt koka utan lock i 10 minuter. Vispa ner sojasås och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Servera broccolijärparna med sockerstekta potatisar, stekt äpple och kål samt cidersåsen. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.