Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolipaj

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Inte särskilt nyttig men väldigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt sedan vatten. Låt pajdegen vila i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Starta ugnen, 200 grader. Fräs sedan lök och bacon. Riv lite ost! Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål, tillsätt så mycket salt och peppar som du behagar. Smöra en ugnssäker form och sprid ut pajdegen i formen.
  3. ---> (för dig som inte gör paj så ofta så kan degen till synes vara för liten för formen. Men degen skall inte vara i något tjockt lager alls. Att trycka ut den tills den är ungeför 5mm - eller mindre - tjock överallt, är alldels perfekt!)
  4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta sedan ut den och tillsätt fyllningen! (bacon, champinjoner, lök och broccoli) Häll mjölk och ägg-blandningen ovanpå. Strö över lagom mängd ost. Osten behöver inte täcka hela pajen!
  5. In i ugnen 25-30 minuter. Enjoy!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.